سامانه مودیان چیست؟
سامانه مودیان درگاه الکترونیک برای ثبت و ارسال الکترونیکی صورتحسابها است که بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب مجلس شورای اسلامی راهاندازی شده است.
پنج مزیت کلیدی استفاده از سامانه مودیان برای کسبوکارها | ثبت صورتحساب الکترونیکی دقیق و سریع

اینفوگرافیک زیر مزایای اصلی استفاده از سامانه مودیان را نشان میدهد؛ از افزایش شفافیت مالی و پیشگیری از جرایم مالیاتی، تا صرفهجویی در زمان و تحلیل دادهها برای تصمیمگیری بهتر. نرمافزارهایی مانند «حسما» میتوانند این فرآیند را برای شما ساده و مطمئن کنند.
چه کسانی مشمول ثبتنام در سامانه هستند؟
بر اساس ماده ۲ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان ، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول نظام مالیاتی که مشغول فعالیت اقتصادی هستند، موظف به ثبتنام در سامانه مودیان هستند.
جهت اطلاع از لیست کامل مشاغل و شرکت های مشمول مقاله “چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبتنام کنند؟ لیست مشمولین ۱۴۰۴ + نکات مهم” را بخوانید.

چه کسانی معاف از ثبتنام در سامانه مودیان هستند؟
1.اشخاص حقیقی با درآمد سالانه کمتر از حد نصاب تعیینشده
(بند ب ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده)
2.مشاغلی که معاف از مالیات هستند مانند کشاورزان، دامداران، زنبورداران، صیادان و سایر فعالیتهای مرتبط با تولیدات اولیه کشاورزی و دامی
(ماده ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم)
3.برخی مشاغل کوچک مانند کارگاههای تولید فرش دستباف، صنایع دستی، شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تولیدی مربوطه
(ماده ۱۴۲ قانون مالیاتهای مستقیم)
4.صاحبان مشاغل گروه سوم که کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده ارائه میدهند
برای اطلاع از حد نصاب درآمد سالانه راهنمای جامع نظام مالیاتی ایران در سال ۱۴۰۴ را بخوانید.
مهمترین جرائم مالیاتی مربوط به سامانه مودیان | هشدار برای مودیان سال ۱۴۰۴

در این تصویر میبینید که چه جرائمی ممکن است در صورت بیتوجهی به الزامات سامانه مودیان برای شما اعمال شود؛ آگاهی از این جرائم، قدم اول برای جلوگیری از خسارتهای مالی سنگین است. پیشنهاد ما استفاده از نرمافزار حسما برای ثبت دقیق و خودکار فاکتورهاست.
آموزش ثبتنام گام به گام در سامانه مودیان
- ورود به سامانه مودیان مالیاتی
- پیش ثبت نام الکترونیک: در این مرحله در درگاه مودیان مالیاتی اطلاعات پایه ای از شما دریافت می شود. برای تکمیل اطللاعات خود هفت روز فرصت دارید در غیر اینصورت پرونده ایجاد شده به صورت خودکار حذف خواهد شد. پس از تکمیل اطلاعات درخواستی و فشردن کلید تایید نهایی وارد مرحله بعدی خواهید شد.
- صحت سنجی اطلاعات: در این مرحله اطلاعات ثبت شده شما استعلام و بررسی می شود. در صورت وجود مغایرت، موضوع با پیامک به شما اطلاع داده می شود.
- تولید نام کاربری و رمز عبور توسط سیستم برای شما: در صورت تایید اطلاعات شما در مراحل قبلی، نام کاربری و کلمه عبور به صورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد.
- ورود به سامانه: پس از ورود باید اطلاعات تکمیلی در خصوص بنگاه اقتصادی خود را در فرم های این سامانه تکمیل نمایید.
- دریافت کلید خصوصی، عمومی و سرتیفیکیت مودیان از دفاتر ثبت اسناد رسمی مورد تایید اداره مالیات ایران
- بارگذاری کلید ها و دریافت شماره یکتای مالیاتی مورد نیاز برای ارسال صورتحساب ها از سامانه مودیان
- ورود به سایت حسما و شروع ثبت فاکتور و صورتحساب های الکترونیکی به صورت رایگان
پرسش و پاسخهای پرتکرار درباره سامانه مودیان | راهنمای کامل برای مودیان سال ۱۴۰۴

1.صورتحساب الکترونیکی چیست؟
صورتحساب الکترونیکی یک فاکتور مالیاتی دیجیتال است که تمامی اطلاعات مربوط به فروش کالا و خدمات را شامل میشود. برای آشنایی دقیق با اطلاعاتی که ملزم به ثبت آن در صورتحساب الکترونیکی هستید مقاله "تفاوت فاکتور رسمی با صورت حساب سامانه مودیان" را بخوانید.
2.کارپوشه مودیان چیست؟
کارپوشه مودیان به عنوان یک فضای اختصاصی است که برای هر مودی مالیاتی در سامانه مودیان در نظر گرفته شده است. در این کارپوشه، کلیه اسناد و اطلاعات مالیاتی مرتبط با مودی، از جمله صورتحسابهای الکترونیکی، اظهارنامههای مالیاتی، پرداختها و سایر مکاتبات مالیاتی ثبت و نگهداری میشود.
3.چگونه مالیات خود را ببینیم؟
برای مشاهده مالیات پرداختی و بدهیهای مالیاتی، میتوانید با مراجعه به سامانه مودیان، از بخش مشاهده صورتحساب های مالیاتی، پرونده مودیان مالیاتی خود اعم از مالیات پرداختی و بدهی های مالیاتی خود را ببینید. برای دسترسی به اطلاعات مالیاتی، داشتن شناسه ملی و کد اقتصادی ضروری است.
4.شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیست؟
شناسه یکتا کد منحصر به فردی است که به هر مودی اختصاص داده میشود و برای شناسایی در سامانه مودیان استفاده میشود. برای اطلاع از کاربرد این شناسه و نحوه صدور آن در برای هر مودی “راهنمای جامع دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی در سامانه مودیان 1404” را بخوانید
5.شناسه کالا/خدمت سامانه مودیان چیست؟
شناسه کالا/خدمت یک شمارهی ۱۳ رقمی منحصربهفرد است که برای شناسایی دقیق کالا یا خدمات در صورتحسابهای الکترونیکی بهکار میرود. این شناسه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) صادر شده و استفاده از آن برای تولیدکنندگان، واردکنندگان و ارائهدهندگان خدمات الزامی است. جهت آموزش نحوه ی دریافت آن از سامانه جامع تجارت راهنمای جامع دریافت شناسه کالا و خدمت در سامانه مودیان را بخوانید.
6. اعتبار مالیاتی چیست؟
اعتبار مالیاتی در واقع بخشی از مالیات پرداختی شما به تأمینکنندگان است که در صورت ثبت و تأیید سیستمی فاکتورهای الکترونیکی در سامانه مودیان، میتوانید از آن در اظهارنامه مالیاتی خود بهرهمند شوید. اگر می خواهید بدانید از چه طریقی می توان اعتبار مالیاتی را افزایش داد مقاله “چگونه با ارسال صحیح فاکتور الکترونیکی، اعتبار مالیاتی خود را افزایش دهیم؟” را بخوانید.
7.حد مجاز فروش در سامانه مودیان چیست؟
حد مجاز فروش به حداکثر مبلغی اطلاق میشود که یک مودی میتواند در یک دوره مالیاتی مشخص، صورتحساب الکترونیکی صادر کند. جهت اطلاع از راههای قانونی افزایش حد مجاز فروش برای مودی مقاله “حد مجاز فروش در سامانه مودیان | نحوه محاسبه + سوالات متداول” را بخوانید.
8.جریمه عدم ثبت فاکتور در سامانه مودیان چیست؟
طبق ماده 22 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاص مشمول موظفاند فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان ثبت کنند. در صورت تخلف از این قانون مشمول جرایمی بصورت کسر از مبلغ فروش خواهید شد که لیست کامل آنها را می توانید در مقاله “جریمههای عدم ثبت فاکتور در سامانه مودیان؛ چه کسانی مشمول میشوند؟” مشاهده نمایید.
9.انواع صورتحساب در سامانه مودیان کدامند ؟
اصلاحی، ابطالی، برگشتی، جایگزین، نوع اول و نوع دوم.
جهت آشنایی با تفاوت ها و موارد مصرف این نوع از صورتحساب ها مقاله “راهنمای کامل انواع صورتحساب در سامانه مودیان | ابطالی، اصلاحی، برگشتی و بیشتر” را بخوانید.
10. آیا سامانه مودیان جایگزین سامانه معاملات فصلی شده است؟
بلی، بر اساس ماده ۷ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، در صورتی که صورتحسابهای الکترونیکی بهصورت صحیح و کامل در سامانه مودیان ثبت شوند، نیازی به ارسال مجدد آنها در سامانه معاملات فصلی نیست.
مگر در شرایط خاص که می توانید جهت اطلاع از شرایط مقاله “تفاوت سامانه مودیان با معاملات فصلی | کدام جایگزین دیگری شده است؟” را بخوانید
چرا حسما بهترین نرمافزار برای ارسال صورتحسابهای مالیاتی به سامانه مودیان است؟ | بررسی مزایا و امکانات ۱۴۰۴

1.امنیت اطلاعات شما تضمین شده است
تمامی اطلاعات مالیاتی از جمله کلید خصوصی، عمومی، اطلاعات مشتریان و صورتحسابهای شما با بهروزترین الگوریتمهای رمزنگاری محافظت میشوند تا از هرگونه سوءاستفاده سایبری جلوگیری شود.
2.ارسال رایگان صورتحساب مالیاتی به سامانه مودیان
بدون پرداخت هزینه اضافی، صورتحسابهای مالیاتی خود را مستقیماً و بهصورت خودکار به سامانه مودیان ارسال کنید.
3.ثبت و مدیریت فاکتورهای مالیاتی در کوتاهترین زمان
محیط کاربری ساده و کاربردی حسما به شما این امکان را میدهد که بدون نیاز به دانش فنی پیچیده، و فقط با داشتن یک کامپیوتر و یا حتی از طریق موبایل خود، فاکتورهای مالیاتی خود را در کمترین زمان ممکن ثبت و ارسال کنید.
4.پشتیبانی تخصصی در تمامی مراحل
تیم پشتیبانی مودیان مالیاتی حسما در تمامی مراحل همراه شماست تا به سوالات و مشکلات احتمالی شما پاسخ دهد و تجربهای بدون دغدغه از کار با سامانه مودیان مالیاتی برای شما فراهم کند.
5.سازگاری کامل با آخرین قوانین مالیاتی کشور
نرمافزار حسما مطابق با جدیدترین قوانین مالیاتی سال ۱۴۰۴ طراحی شده است تا از بروز هرگونه خطا و مغایرت مالیاتی جلوگیری شود.
6.راهنمای گامبهگام برای استفاده آسان
حسما با ارائه توضیحات جامع و راهنماییهای کاربردی، تمامی مراحل ثبت و ارسال صورتحسابهای مالیاتی را برای کاربران تسهیل میکند.
حسما، انتخابی هوشمندانه برای کسبوکارهای موفق
اگر بهدنبال نرمافزاری هستید که فرآیندهای مالیاتی را برای شما ساده، سریع و ایمن کند، "حسما" همان راهکاری است که به آن نیاز دارید.
برای دریافت مشاوره رایگان و آشنایی بیشتر با نرمافزار حسما، همین حالا با ما تماس بگیرید.